Liha
Historia
Ihminen on syönyt riistaeläinten lihaa koko kehityksensä ajan. Kun karjanhoito myöhemmin kehittyi, eri lihalajit tulivat yleiseksi ruokavaihtoehdoksi.
Valmistus
Lihaa voidaan valmistaa monella eri tavalla, mm. paistettuna, keitettynä, grillattuna, savustettuna ja kuivattuna. Myös raakaa lihaa voidaan joskus tarjota. Lisäksi lihaa käytetään makkaroissa, pateissa, pasteijoissa jne..
Pakastaminen
Lihaa voi hyvin pakastaa.
Liha pikkulapsille
Pikkulapsille voidaan aluksi tarjota lihaa keitettynä tai pataruokana. Raa'assa lihassa voi olla bakteereja, eikä sitä saa antaa pikkulapsille.
Erityiset ravintoaineet
Lihassa on erilaisia ravintoaineita, mm. proteiinia, rautaa ja sinkkiä. 100 g tummaa lihaa, esimerkiksi naudan etuselkää, sisältää 20,6 g proteiinia, 2,6 mg rautaa ja 7 mg sinkkiä.