Synnytyksestä eteenpäin

Hyvien ruokailutapojen omaksuminen on tärkeää, jotta pieni lapsi kasvaa ja voi hyvin. Vauvavuoden aikana ravinnontarve painokiloa kohden on suurempi kuin missään muussa elämänvaiheessa. Tämän vuoden aikana lapsen paino kolminkertaistuu.

Äidinmaito on alkuvaiheessa lapsen parasta ravintoa. Lapsi pärjää ensimmäiset kuusi kuukautta erinomaisesti pelkällä äidinmaidolla. Tämän jälkeen imetystä on täydennettävä muulla ruoalla riittävän ravinnon saannin varmistamiseksi. HiPP noudattaa ja kannattaa WHO:n suosituksia, joiden mukaan pelkkä imetys riittää lapsen kuuden ensimmäisen kuukauden ajan.


Äidinmaito ja imetys

Äidinmaito on parasta ravintoa vauvalle. Lapsi pärjää ensimmäiset kuusi kuukautta erinomaisesti pelkällä äidinmaidolla. Äidinmaidon koostumus vastaa lapsen tarpeita, ja sillä on muitakin myönteisiä ominaisuuksia. Se esimerkiksi suojaa infektioilta. Siksi on arvokasta, jos pystyt imettämään lastasi.

Lue lisää


Pulloruokinta

Syöttämisessä on kyse muustakin kuin syömisestä: se on myös mahdollisuus vanhempien ja lapsen läheisyyteen, ihokosketukseen ja vuorovaikutukseen. Nämä tekijät ovat yhtä tärkeitä riippumatta siitä, saako lapsi äidinmaitoa vai äidinmaidonkorviketta tuttipullosta..

Lue lisää