Uunilohi ja bataatti (2 annosta)
Ainekset
80 g lohifilettä
1 kuorittu bataatti
½ sipuli
1 viipaloitu valkosipulinkynsi
½ kuorittu punainen paprika
½ kuorittu keltainen paprika
1 dl paseerattua tomaattia 1 dl kidneypapuja
1 ml juustokuminaa
1 rkl oliiviöljyä
Ohjeet
1.Leikkaa lohi kahteen osaan ja aseta uuniastiaan. Voitele kala oliiviöljyllä ja lisää hieman pippuria.
2. Kypsennä uunissa 175 asteessa n. 5 minuuttia.
3. Paloittele bataatti kuutioiksi ja laita kattilaan. Peitä vedellä ja keitä pehmeäksi. Kaada vesi pois.
4. Hienonna sipuli, paprika ja valkosipuli ja kuullota niitä kattilassa pienessä määrässä oliiviöljyä.
5. Ripottele sekaan juustokuminaa ja lisää paseerattu tomaatti.
6. Kiehauta ja anna kiehua alhaisella lämmöllä n. 10 minuuttia.
7. Mausta mustapippurijauheella ja oliiviöljyllä.
8. Sekoita joukkoon peruna ja kidneypavut ja kiehauta nopeasti.
9. Tarjoa lohi muhennoksen kanssa.
Käytä ruoanlaitossa ekologisia raaka-aineita. Ne auttavat suojelemaan eläimiä ja luontoa ja ovat lisäksi hyvän makuisia