Lohi ja aasialaiset kasvikset (4 annosta)
Ainekset
450 g lohifilettä
2 kuorittua porkkanaa
5 cm purjosipulia
5 cm kesäkurpitsaa
¼ pieni kaalinpää
2 dl viipaloitua kukkakaalia
2 rkl oliivi-/rapsiöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 tl raastettua inkivääriä
2 rkl vähäsuolaista Kikkoman-soijaa
2 rkl sweet chili -kastiketta
1 rkl seesaminsiemeniä
1 tl seesamiöljyä
Ohjeet
1. Leikkaa lohi kolmeen osaan. Voitele pienellä määrällä öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Aseta uunipellille.
2. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 10 minuuttia tai kunnes kala on kypsä.
3. Suikaloi porkkana, purjosipuli, kesäkurpitsa ja kaali.
4. Kuullota kasviksia pienessä määrässä öljyä kuumalla pannulla kukkakaalin ja valkosipulisiivujen kanssa.
5. Lisää soija, sweet chili -kastike ja seesamiöljy.
6. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.
7. Tarjoa lohi kasvisten ja riisin kanssa.
Käytä ruoanlaitossa ekologisia raaka-aineita. Ne auttavat suojelemaan eläimiä ja luontoa ja ovat lisäksi hyvän makuisia.