Kalapata ja aioli (4 annosta)
Ainekset
150 g lohifilettä
150 g seitifilettä
100 g kuorittuja katkarapuja
6 cm purjosipulia
3 kuorittua perunaa
2 kuorittua porkkanaa
2 tomaattia
1 valkosipulinkynsi
1 laakerinlehti
1 tl kuivattua timjamia
1 dl valkoviiniä
6 dl kalalientä
2 munankeltuaista
2 tl dijonsinappia
2 tl valkoviinietikkaa
2 dl ruokaöljyä
Ohjeet
1. Huuhtele purjosipuli ja viipaloi se. Leikkaa peruna ja porkkana paloiksi.
2. Lämmitä padassa öljyä ja kuullota sipulia, perunaa ja porkkanaa muutaman minuutin ajan. Lisää laakerinlehti, timjami, viini ja kalaliemi ja anna hautua n. 20 minuuttia.
3. Leikkaa tomaatit ja kala palasiksi ja laita pataan. Anna kiehua vielä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää katkaravut.
4. Vatkaa munankeltuaiset, sinappi, viinietikka ja puristettu valkosipuli keskenään. Kaada joukkoon öljyä ohuena vanana ja jatka samalla vatkaamista. Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Tarjoa pata aiolin ja vastaleivotun leivän kanssa.
Käytä ruoanlaitossa ekologisia raaka-aineita. Ne auttavat suojelemaan eläimiä ja luontoa ja ovat lisäksi hyvän makuisia