
Kysy ravitsemusterapeutiltamme
Tarvitsetko vinkkejä ja neuvoja lasten ravinnosta?
2 rkl maitoa
1 rkl korppujauhoja
1 rkl hienonnettua ruokasipulia 100 g naudan jauhelihaa
1 munankeltuainen
½ tl dijonsinappia
½ tl vähäsuolaista soijaa
½ ml jauhettua valkopippuria 3 kuorittua perunaa 1,5 dl maitoa
1,5 tl voita
0,5 dl kidneypapuja
0,5 dl maissinjyviä
1. Kaada maito kulhoon ja lisää korppujauhot. Anna imeytyä muutaman minuutin.
2. Lisää joukkoon jauheliha, sipuli, kananmuna, sinappi, soija ja pippuri. Työstä sileäksi lihapullataikinaksi.
3. Pyöritä lihapulliksi ja paista voissa.
4. Laita perunat kattilaan ja peitä vedellä. Keitä pehmeiksi n. 20 minuuttia.
5. Kaada vesi pois. Soseuta perunat sähkövatkaimella. Keitä maitoa ja voita ja kaada perunoiden päälle samalla sekoittaen.
6. Tarjoa lihapullat ja perunamuusi puolukkahillon, papujen ja maissin kanssa.
Käytä ruoanlaitossa ekologisia raaka-aineita. Ne auttavat suojelemaan eläimiä ja luontoa ja ovat lisäksi hyvän makuisia.