Chili con carne (4 annosta)

Ainekset

350 g naudan jauhelihaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 ml cayennepippuria
2 ml paprikajauhetta
1 tl oreganoa
1 rkl oliiviöljyä
1 purkki tomaattimurskaa
1 rkl chilikastiketta
1 dl maissia
1 dl keitettyjä kidneypapuja
1 punainen paprika
1 avokado
½ kurkku
2 tomaattia
1 dl kermaviiliä
6 cm purjosipulia
3 kuorittua perunaa
2 kuorittua porkkanaa
1 laakerinlehti
1 tl kuivattua timjamia
1 dl valkoviiniä
6 dl kalalientä

Ohjeet

1. Hienonna sipuli ja kuullota mausteiden kanssa öljyssä kattilassa parin minuutin ajan.
2. Lisää jauheliha ja anna paistua n. 5 minuuttia. Lisää tomaattimurska, kiehauta ja anna kiehua alhaisella lämmöllä n. 20 minuuttia.
3. Mausta chilikastikkeella, suolalla, pippurilla ja muutamalla tipalla tabascoa.
4. Huuhtele maissi ja pavut ja anna valua hyvin. Kuutioi paprika ja sekoita papujen ja maissin sekaan.
5. Viipaloi avokado, leikkaa tomaatti lohkoiksi ja kurkku tikuiksi. Aseta tarjoilulautaselle.
6. Tarjoa chili riisin, kasvisten ja kermaviilin kanssa


Käytä ruoanlaitossa ekologisia raaka-aineita. Ne auttavat suojelemaan eläimiä ja luontoa ja ovat lisäksi hyvän makuisia.