Thaimaalainen kanapata

Ainekset

400 g kanafilettä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 tl punaista currytahnaa
1 varsi sitruunaruohoa
2 dl vettä
1 purkki kookosmaitoa
4 limen lehteä
2 kuorittua porkkanaa
1 parsakaali
50 g sokeriherneitä
2 rkl hienonnettua korianteria

Ohjeet

1. Hienonna sipuli ja kuullota se pehmeäksi kattilassa öljyssä. Lisää currytahna ja anna paistua hetken.
2. Lyö sitruunaruohoa niin, että sen rakenne rikkoutuu. Leikkaa pari palasta ja laita kattilaan.
3. Kaada päälle vettä ja murusta liemikuutio. Lisää kookosmaito ja limen lehdet ja kiehauta. Anna kiehua alhaisella lämmöllä.
4. Leikkaa kana ohuiksi viipaleiksi ja laita kattilaan sekoittaen.
5. Leikkaa porkkanat viipaleiksi ja parsakaali pieniksi kukinnoiksi.
6. Lisää kasvikset pataan ja sekoita. Anna kiehua kunnes kasvikset ovat pehmenneet ja kana on kypsää, n. 8–10 minuuttia.
7. Sekoita lopuksi joukkoon sokeriherneet ja mausta limen mehulla, suolalla ja pippurilla.
8. Tarjoa pata riisin kanssa ja sirottele päälle korianteria.

Käytä ruoanlaitossa ekologisia raaka-aineita. Ne auttavat suojelemaan eläimiä ja luontoa ja ovat lisäksi hyvän makuisia.