Ravitsemusasiantuntija vastaa – luomupuuron ja -vellin edut

Tärkeimpänä perusteena luomuruoan valinnalle on ympäristömme vaaliminen. On tietenkin myös mukava tietää, että lapselle annettava ruoka on saanut kasvaa ilman kemiallisia torjunta-aineita ja että sadosta ovat pitäneet huolta leppäkertut. Lue lisää HiPPin luomupuurojen ja -vellien eduista.

Velli ja puuro kuuluvat useimpien lasten ruokavalioon ensimmäisenä vuonna. Joskus niitä syödään montakin kertaa päivässä. Pohjoismaissa suositellaan vellin ja/tai puuron syömistä enintään kolme kertaa päivässä.

Ravitsemusasiantuntija vastaan

Kysyimme HiPPin pohjoismaiselta ravitsemusvastaavalta Agneta Kjällmanilta luomuvellin ja -puuron eduista.

– HiPPin luomuvellin ja -puuron suurimpia etuja on, että niihin on lisätty tarvittavia vitamiineja ja mineraaleja. Niiden ravintokoostumus on suunniteltu lasten tarpeisiin, ja näin ne ovat hyvä osa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota, Kjällman vastaa.

Koska raudan tarve kasvaa 6 kuukauden iässä, lapsen on tärkeää saada äidinmaidon tai äidinmaidonkorvikkeen lisäksi myös muuta ruokaa. Tähän tarkoitukseen puuro ja/tai velli sopii hyvin. Ne ovat usein pidettyjä aterioita, jotka sopivat niin aamiaiseksi, välipalaksi kuin iltapalaksikin.

Jos lapsi ei tule äidinmaidosta tai äidinmaidonkorvikkeesta aivan täyteen, voit tarjota vähitellen puuroa, perunaa tai vihannessoseita maisteluannoksina. Aloita maisteluannokset kuitenkin aikaisintaan 4–6 kuukauden iässä.
 
– Niitä ei saa antaa, ennen kuin lapsi on 4 kuukauden ikäinen, ja tämän jälkeenkin maistiaisten on oltava hyvin pieniä, Kjällman lisää.

Valinnanvaraa tarjolla

HiPPin valikoimassa on useita erilaisia luomupuuroja ja -vellejä lapsen iän mukaan.

HiPPin puurot sopivat maisteluannoksiksi 4–6 kuukaudesta alkaen. HiPPin Riisipuuroa on hyvä, mieto vaihtoehto. Se on myös luonnostaan gluteeniton, sillä puurossa on käytetty vain riisiä ja maissia, jotka eivät sisällä gluteenia.

HiPPin Mieto Kaurapuuro soveltuu 6 kuukaudesta alkaen, ja voit maustaa sitä itse esimerkiksi hienonnetulla hedelmällä tai hedelmäsoseella.

8 kuukaudesta alkaen tarjolla ovat myös Mieto Täysjyvävelli sekä Täysjyväpuuroa, banaania & luumua. 12 kuukaudesta alkaen tarjolla ovat Täysjyvävelli sekä Viiden viljan puuroa ja Hedelmää.