Matkustaminen pikkulasten kanssa – toimi näin ruoan kanssa

Kesän kynnyksellä monissa lapsiperheissä aletaan suunnitella lomamatkoja. Matkat lasten kanssa ovat unohtumattomia, mutta aina ei ole helppoa tietää, miten menetellä ruoan kanssa. Seuraavassa annamme kymmenen parasta vinkkiämme, joiden avulla teet matkasta sujuvamman.


1. Turvatarkastus – Lennon aikana syötävän lastenruoan saa ottaa koneeseen käsimatkatavarana. Ruoka on kuitenkin muistettava näyttää turvatarkastuksessa, jossa se tarkastetaan erityisellä laitteella. Muista myös tarkistaa säännöt, jotka koskevat mahdollista välilaskua toisessa maassa.

2. Lento – Lastenruoan lämmittäminen onnistuu lentokoneessa yleensä hyvin. Tarpeesta voi olla kuitenkin hyvä mainita heti koneeseen noustessa, sillä tarjoiluvaiheessa henkilökunnalla voi olla kova kiire. Lähdettekö pitkälle lennolle? Ota mukaan välipaloja, joita lapsi voi napostella itse. 12 kuukaudesta alkaen voit antaa lapselle esimerkiksi Keksejä – täysjyväviljaa ja omenaa.

3. Ulkomaat – Muista, että ulkomailla lastenruokien tarjonta ja valikoima eivät aina vastaa sitä, mihin olemme kotimaassa tottuneet. Vellejä voi olla erityisen vaikea löytää, jos sitä ei ole erikseen tarjolla matkakohteen kaupoissa. Kysy matkatoimistosta tilanteesta matkakohteessa.

4. Lastenruoan tilaaminen – Tiesitkö, että Kit4Kids-palvelun kautta voit tilata HiPPin lastenruokia lähes mihin kohteeseen tahansa maailmassa. Näin sinun ei tarvitse pakata kaikkea laukkuun vaan tuotteet toimitetaan suoraan hotellihuoneeseen. Voit valita valmiita paketteja, jotka on suunniteltu 6, 8 ja 12 kuukauden ikäisten lasten tarpeisiin koko matkan ajaksi. Lue lisää aiheesta täältä.

5. Juna – Kotimaan junissa lastenruoka on yleensä mahdollista lämmittää. Ravintolavaunussa on useimmiten käytettävissä mikroaaltouuni, ja voit aina pyytää apua junahenkilökunnalta. Voit kysyä lämmitysmahdollisuuksista jo lippuja varatessasi.

6. Auto – Jos autoilette paljon kesällä, tarjolla on monia autokäyttöön tarkoitettuja apuvälineitä, kuten lastenruoan lämmittimiä tai vedenkeittimiä. Voit luonnollisesti lämmittää ruoan myös huoltoasemien tai taukopaikkojen mikroaaltouunissa. Monessa tilanteessa auttaa myös termospullo, jossa on lämmintä vettä velliä tai puuroa varten.

7. Laiva – Monilla matkustajalaivoilla on käytettävissä mikroaaltouuni tai muu mahdollisuus lämmittää lastenruokaa. Voit kysyä lämmitysmahdollisuuksista jo lippuja varatessasi. Jos lähdette matkaan omalla veneellä, jossa ei ole ruoanlaittomahdollisuutta, lämpimällä vedellä täytetty ruokatermos toimii hyvin lastenruoan lämmittämiseen vesihauteessa. Kylmälaukussa ruoat ja juomat pysyvät kätevästi viileinä auringossa. Muista myös pelastusliivit ja aurinkosuoja.

8. Pakkaukset
– Hyvä vaihtoehto on pakata mukaan välipaloja, joita on saatavilla kätevissä pakkauksissa, esimerkiksi HiPPin smoothieita. Ne ovat kevyitä ja kulkevat hyvin mukana, ja ne on helppo antaa lapselle kiireen yllättäessä. Pakkaukset on myös helppo sulkea uudelleen.

9. Kylmä ruoka – Yhtenä mahdollisuutena on ottaa mukaan ruokaa tai välipaloja, joita ei tarvitse lämmittää. Et voi koskaan tietää, tuleeko matkaan viivytyksiä tai onko jäätävä hetkeksi johonkin, missä ruokaa ei pysty lämmittämään. Voit ottaa mukaan esimerkiksi HiPPin Hedelmää & Spelttiä  (alkaen 6 kuukautta).

10. Valitse ruoat Täältä voit lukea lisää HiPPin valikoimasta ja selvittää, miten voit suunnitella helposti lapsen ruokailun lomalla niin, että hän saa kaiken tarvitsemansa ravinnon.

Hyvää matkaa!