Lastenruokapurkkien kierrättäminen

Mitä tapahtuu kaikille käytetyille lastenruokapurkeille? Voit luonnollisesti kierrättää lastenruokapurkit viemällä ne lasinkeräykseen, mutta on myös muita fiksuja kierrätystapoja. Jaamme täällä parhaita vinkkejämme käytettyjen lastenruokapurkkien hyödyntämiseen.


Kun valitset HiPPin valmiin lastenruoan, voit olla varma, että lapsesi saa hyvää luomulastenruokaa. Luonnonmukaisessa maataloudessamme ei viljellä geenimuunneltuja organismeja, eläimet saavat olla luonnollisissa olosuhteissa ja ainoastaan luonnolliset aineet ovat sallittuja. Lastenruoissa olemme kiinnittäneet paljon huomiota siihen, että niiden on oltava ravitsevia sekä vastattava lapsen tarpeita kussakin ikävaiheessa. HiPPin luomulastenruoat eivät sisällä lisäaineita, ja voitkin olla täysin varma, että lapsesi saa hyvää ruokaa.

Mutta mitä tehdä kaikille lasipurkeille?

Ympäristön näkökulmasta purkit on tärkeää kierrättää. Tämä käy helpoimmin lajittelemalla purkit lasinkeräykseen ja kannet metallinkeräykseen. Voit kuitenkin auttaa säästämään ympäristöä myös esimerkiksi käyttämällä lastenruokapurkit uudelleen. Tällöin purkin elinkaari ei pääty ruokailuun, vaan se voi saada uusia tehtäviä kodissasi. Jaamme seuraavassa vinkkejä käytettyjen lastenruokapurkkien uudelleenkäyttöön.

Vinkkejä uudelleenkäyttöön

Kynttilälyhdyt – monet tekevät vanhoista lastenruokapurkeista upeita lyhtyjä. Voit maalata niihin hienoja kuvioita tai antaa niiden olla ihan sellaisenaan. Purkit on hauska koristella vaikkapa eri juhla-aikoihin, kuten halloweeniin, jouluun tai pääsiäiseen, liittyvillä aiheilla. Noudata kuitenkin aina varovaisuutta, älä jätä kynttilöitä valvomatta ja muista sammuttaa kynttilät.

Mausteiden säilytys – samankokoiset lasipurkit voivat olla erittäin käteviä esimerkiksi mausteiden tai muiden keittiön kuiva-aineiden säilytyksessä. Ne ovat läpinäkyviä, joten näet nopeasti, mitä mikäkin purkki sisältää. Voit myös pinota purkit hyllylle tai järjestää ne kauniille tarjottimelle. Kun varustat purkit etiketillä, tiedät aina, mitä ne sisältävät.

Mukit – yksi fiksu idea on käyttää vanhoja lasipurkkeja mukeina. Voit koristella purkit kauniilla kuvioilla tai aiheilla tai varustaa ne vaikkapa nimellä. Kun teet kannen keskelle reiän, pilli pysyy siinä hyvin. Näin saat mainioita kannellisia pikkumukeja.

Askartelutarvikkeiden säilytys – ajattele, miten paljon helmiä, paljetteja ja muuta pikkutavaraa lapset voivat kerätä. Lajittelemalla ne lastenruokapurkkeihin ne pysyvät paremmin tallessa ja järjestyksessä. Askartelu on myös paljon kiinnostavampaa ja hauskempaa, kun lapset näkevät käytettävissä olevat tarvikkeet eikä niitä tarvitse etsiä.

Kynätelineet – purkkien maalaaminen ja koristeleminen eri väreillä on hauskaa puuhaa koko perheelle. Erivärisiä purkkeja voi käyttää vaikkapa kynätelineinä. Punaiseen purkkiin voidaan laittaa kaikki punaiset kynät, vihreään vihreät, siniseen siniset ja niin edelleen. Näin on aina helppo löytää oikean värinen kynä, ja purkit myös näyttävät hauskoilta kirjoituspöydällä.

Pienet kukkamaljakot – lastenruokapurkit sopivat erinomaisesti myös pieniksi kukkamaljakoiksi. Niihin on hauska asetella vaikkapa kevään ensimmäinen valkovuokkokimppu tai kesäinen niittykukka-asetelma. Mikä sopisikaan paremmin maljakoksi kuin lastenruokapurkki?