Vinkkejä matkoille

Onko inspiraatiosi vähissä? Seuraavassa on esitelty yksinkertaisia ja käteviä matkaruokia, joista useimmat lapset pitävät. Lue ja inspiroidu.

On luonnollisesti tärkeää, että lapsi saa monipuolista ruokaa, joka vastaa hänen päivittäistä ravinnontarvettaan. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin, että lapsi todella syö – ja mieluimmin sitä, mitä hänelle tarjotaan. Miksipä et siis tarjoaisi lapselle maistuvia ja hyödyllisiä aterioita uudella ja jännittävällä tavalla. Vie perhe ulkoilmaan lounaalle, jolloin luonto ja ympäristö antavat ruokaan makua ja lisäävät sen houkuttelevuutta.

Tee lounasretkestä todellinen juhlahetki

Syksyllä on ihanaa kulkea metsässä lasten kanssa. Siellä on valtavasti löydettävää, kuten herkullisia mustikoita ja sammaleisia kiviä, jotka kutsuvat kiipeilemään. Metsä on löytöretkeilijöiden aarreaitta, jossa vapaapäivä tai iltapäivähetki kuluu kuin siivillä. Kun nälkä hiipii vatsaan, mukana on hyvä olla eväskorillinen hyvää ruokaa nälkäisille seikkailijoille. Lounasvinkit on koottu lapsen iän mukaan. Kun valitset ateriavaihtoehdon HiPPin luomuvalikoimasta, voit luottaa siihen, että lapsesi saa tarvitsemansa ravintoaineet. Inspiroidu yksinkertaisesta ja helposti valmistettavasta ruoasta.

Lounasvinkki – 1 vuosi: Yksivuotiaan ruoan on oltava vielä mietoa ja hienojakoista. Metsäretkelle olemmekin poimineet luomuvaihtoehtoja yli 12 kuukauden ikäisille tarkoitetuista tuotteistamme. Pääateriaksi sopii Spaghetti Cabonara jonka voi syödä kylmänä tai lämpimänä suoraan purkista. Juomista varten mukaan on hyvä ottaa vesipullo, josta on kätevä juoda, kun janottaa. Jälkiruokavalintamme on SmoothieSmoothie – 4 Hedelmää ja Täysjyvää jonka etuna on kätevä kierrekorkillinen pakkaus.

Lounasvinkki – 2 vuotta: Aktiiviselle kaksivuotiaalle valitsemme HiPPin Lasagnen  joka sopii 1–3 vuotiaille. Ruokajuomaksi retkelle sopii Red Fruits Sport Cap jossa on mm. omenaa, punaherukkaa ja mustaherukkaa. Pullosta saa hyvän otteen, ja sen voi sulkea uudelleen. Jälkiruoaksi olemme valmistaneet pienen hedelmäsalaatin, jossa on tuoreita, pieniksi paloiksi jaettuja hedelmiä. Lapset pitävät hedelmänpaloista ja voivat syödä niitä itse.

Lounasvinkki – 3 vuotta: Hieman isommalle lapselle ehdotamme ohukaisia, joiden täytteeksi sopivat HiPPin luomuhedelmäsoseet, kuten omenasose. Myös itse poimitut omenat maistuvat retkellä herkullisilta. Juomaksi sopii HiPPin omenajuoma. Sen pahvipakkauksessa on oma pilli, jolla kolmivuotiaat juovat mielellään. Jälkiruoaksi valitsemme HiPP Smoothien, jonka makuna onOmenaa, Mustikkaa ja Granaattiomenaa. Välipalaksi ennen kotiinlähtöä sopivat vaikkapa juustovoileipä ja maustamaton jogurtti.

Retkellä ei ole aina helppoa lämmittää ruokaa tai pitää sitä viileänä. Kylmälaukun tai ruokatermoksen kaltaisilla lisävarusteilla ruoka pysyy kuitenkin helposti lämpimänä tai viileänä tarpeen mukaan. 

Hauskaa retkeä!