HiPPin historia ja filosofia

Ekologista tuotantoa vuodesta 1956

HiPP on perheyritys jo kolmannessa sukupolvessa. Jokainen sukupolvi on kehittänyt ja uudistanut yritystä ja antanut sille oman leimansa. Hippin perhe kuuluu luomutuotannon uranuurtajiin. Vuonna 1956 Georg Hipp oli ensimmäinen elintarviketuottaja, joka omistautui täysin luonnonmukaiselle tuotannolle. 1950-luvulla ympäristönsuojelua ja luonnonmukaista maanviljelyä ei pidetty länsimaissa yhtä suuressa arvossa kuin nykyään. Täysin aikakauden trendien vastaisesti Georg Hipp päätti muuttaa perheensä maatilan yhdeksi Euroopan ensimmäisistä luonnonmukaisista maatiloista. Hän halusi käyttää laadukkaimpia luonnonmukaisia raaka-aineita valmistaakseen parasta ruokaa pienille lapsille. Hyvä ja maistuva ruoka auttaisi lapsia kasvamaan ja kehittymään terveellä tavalla. Vuonna 2016 Hipp juhlistaa sitä, että yritys on valmistanut laadukasta ekologista lastenruokaa 60 vuoden ajan.

HiPPin alku – yksinkertainen alku

HiPP on yli sata vuotta vanha perheyritys, joka käynnistyi kaksosten syntymästä eteläsaksalaisessa Pfaffenhofenin kylässä aivan Münchenin ulkopuolella 1800-luvun lopulla. Kondiittori Joseph Hippillä ja hänen vaimollaan Marialla oli suuri perhe, johon syntyi vielä kaksoset.  Marialta ei riittänyt äidinmaitoa molemmille lapsille. Kun hätä oli suuri, Joseph sai idean. Hän tiesi kondiittorina, että jauhot turpoavat nesteessä. Niinpä hän sekoitti vaimonsa Marian äidinmaitoon korppujauhoja, ja tuloksena oli velliä! Lapset tulivat kylläisiksi, ja uusi liikeajatus oli saanut alkunsa. Huhu Hippien uudesta lastenruoasta levisi nopeasti, ja he alkoivat myydä tuotetta ystäville ja tutuille. Ei kestänyt kauaakaan, kun Josephin oli käynnistettävä laajamittainen tuotanto hyvän ja täyttävän lastenruoan kysynnän tyydyttämiseksi. Se oli HiPP-yrityksen alku.