Puuro

Milloin voin alkaa antaa lapselleni puuroa? – Vastaus: Kokoaikainen imettäminen on suositeltavaa ensimmäisten 6 kuukauden ajan. Voit alkaa antaa pieniä maisteluannoksia puuroa jo 4 kuukaudesta alkaen, jos vauva vaikuttaa kiinnostuneelta. Puuro on mietoa ja mieluista useimmille pikkulapsille, ja aloittaminen sujuu sen avulla useimmiten helposti. Muista antaa aluksi vain pieniä, enintään 1 ml:n määriä esimerkiksi omalla.

Sisältävätkö HiPPin puurot sokeria? – Vastaus: HiPPin puuroihin ei ole lisätty sokeria. Puuro sisältää kuitenkin maitoa, jonka sisältämä luontainen laktoosi on mukana vellissä. 8 ja 12 kuukaudesta alkaen annettavat puuromme on maustettu hedelmillä, joiden myötä niissä on pieniä määriä hedelmäsokeria. (EU:n mukaan tuote voidaan merkitä sokeroimattomaksi, jos se sisältää ainoastaan luontaista sokeria.)

Miten HiPPin lastenpuurot eroavat tavallisesta kaurapuurosta? – Vastaus: HiPPin kaikkiin lastenpuuroihin on lisätty rautaa, ja ne sisältävät annosta kohden kaksi kertaa enemmän rautaa kuin tavallinen kaurapuuro. Raudan tarve kasvaa 6 kuukauden iässä, jolloin lapsen synnynnäinen rautavarasto alkaa ehtyä, ja siksi Livsmedelsverket suosittelee teollisesti valmistettua puuroa.