HiPP hurraa! Ensimmäiset MSC-merkityt lastenateriat nyt Suomessa

 

Vanhemmat asettavat nykyisin yhä suurempia odotuksia lastensa ruoalle. Suomen ensimmäisten MSC-merkittyjen lastenaterioiden saavuttua kauppojen hyllyille vastuullisesti pyydetyn kalan valitseminen perheen pienimmille on kuitenkin paljon helpompaa.

– Olemme erittäin iloisia, että HiPP on antanut pienten lasten vanhemmille mahdollisuuden valita vastuullista ja kestävästi pyydettyä kalaa. Tämä mahdollistaa paremman tulevaisuuden sekä merten kalakannoille että lapsillemme, sanoo Minna Epps, MSC:n Skandinavian ja Itämeren alueen johtaja.

MSC-lastenruoat Suomeen toisena Pohjoismaissa

Tähän asti MSC-sertifioitua lastenruokaa on voinut ostaa vain muutamissa maissa. HiPP-lastenaterioiden myötä Ruotsista tuli viime vuoden lopulla ensimmäinen Pohjoismaa, jossa MSC-merkittyjä lastenaterioita on saatavilla, ja Suomi seuraa nyt perässä hyvänä kakkosena. Uusia MSC-merkittyjä HiPP-lastenaterioita on kaksi – yksi luonnonvaraisesta lohesta 8 kk:n ikäisille ja toinen Alaskan seitistä 6 kk:n ikäisille lapsille. Lisätietoja näistä tuotteista löydät www.hipp.fi –sivustolta. Uudet HiPP kala-ateriat ovat saatavilla S- ja K-ryhmän myymälöistä. 

– Kannamme vastuuta ja käytämme ainoastaan korkealaatuisia raaka-aineita lastenruoissamme. Olemme jo jonkin aikaa etsineet kalaa, joka on vaatimustemme mukaista sekä laadun että vastuullisuuden kannalta, toteaa Monica Wadell, Business Unit Manager, HiPP lastenaterioille Pohjoismaissa.

Suomessa MSC:n ympäristömerkin tunnettuus on hyvä – vuoden 2016 kuluttajatutkimuksessa 37 % vastaajista tunnisti merkin ja 39 % ymmärsi sen liittyvän vastuulliseen kalastukseen. Viime vuosina tunnettuus on vain noussut. Myös vastuullisesti pyydetyn kalan kysyntä on selvästi kasvussa.

– Tämä oli yksi syistä, miksi päätimme lanseerata MSC-merkityt lastenateriamme. Toki meille on myös tärkeää, että lapset syövät kalaa, jossa on runsaasti hyviä ravintoaineita. Nyt vanhemmat voivat tarjota lapsilleen hyviä kalaruokia ja samanaikaisesti olla varmoja siitä, että kalakannat säilyvät elinvoimaisina myös tulevaisuudessa, sanoo Wadell.

Kehitykselle tärkeitä ravintoaineita - vastuullisesti

Kala sisältää paljon lapsen kehitykselle tärkeitä ravintoaineita kuten D-vitamiinia, Omega-3 rasvoja, jodia ja seleeniä. Suositus onkin, että koko perhe söisi kalaa 2-3 kertaa viikossa.

MSC-merkki kertoo kuluttajille, että tuotteen sisältämä kala on peräisin hyvin hoidetuista kestävistä kalakannoista, kalastuksen ympäristövaikutukset on minimoitu ja kalastushallinto on tehokasta. Tällä hetkellä Suomen markkinoilla on kaiken kaikkiaan noin 600 MSC-merkittyä tuotetta.  

 

Lisätietoja:

MSC Finland:

Janne Posti, Fisheries & Supply Chain Manager Finland, +358 44 980 5916, janne.posti@msc.org

Johanna Vepsä, Marketing & Communications Consultant Finland, + 358 50 570 8000, johanna.vepsa@msc.org

HiPP-lastenateriat:

Ira Nyström, HiPP tuotepäällikkö, Business Unit Manager Food, Oy Arvid Nordquist Finland AB, +358 40 511 0046, ira.nystrom@arvidnordquist.fi

Marine Stewardship Council (MSC)

MSC on kansainvälinen voittoa tavoittelematon organisaatio. MSC:n visio on elämää täynnä olevat valtameret ja turvattu merenelävien tuotanto nykyiselle ja tuleville sukupolville. Ympäristömerkintä- ja sertifiointiohjelmamme tunnistaa ja palkitsee kestävän kalastuksen käytännöt ja on mukana luomassa kestävämpää kalataloutta. MSC on tällä hetkellä ainoa YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO:n, GSSI:n (Global Sustainable Seafood Initiativen) sekä ISEAL Alliancen tunnustama kansainvälinen sertifiointi- ja ympäristömerkintäohjelma luonnonvaraiselle kalalle ja äyriäisille.

MSC:n sininen kalamerkki on yksi tunnetuimmista kalastusalan kansainvälisistä ympäristömerkeistä. Sininen kalamerkki pakkauksessa tarkoittaa, että kala tai äyriäistuote on:

  • peräisin luonnonvaraista kalaa pyytävästä kalastusyrityksestä, jonka puolueeton taho on sertifioinut MSC:n kestävän kalastuksen ympäristöstandardia vasten (perustuu tieteelliseen neuvonantoon).
  • täysin jäljitettävissä kestävään lähteeseen.

Yli 300 kalastusyritystä 35 maassa on saanut MSC-sertifikaatin. Näiden toimijoiden yhteenlaskettu vuosittainen saalis on lähes 10 miljoona tonnia, vastaten miltei 12% koko maailman vuotuisesta pyyntimäärästä. Yli 27 000 kala- ja äyriäistuotteella on sininen MSC-ympäristömerkki. Lisätietoa: www.msc.org/fi