Kikhernepihvit pitaleivässä ja porkkanatsatsiki (4 annosta)

Ainekset

2 kuivattua oreganoa
600 g keitettyjä kikherneitä
1 ml seesamiöljyä
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl seesaminsiemeniä
2 dl karkeasti raastettua porkkanaa
1 dl ruoanlaittojogurttia
1 ml juustokuminaa
2 tomaattia
3 dl suikaloitua jäävuorisalaattia
4 sitruunan lohkoa
4 pitaleipää

 

Ohjeet

1. Purista kaksi valkosipulin kynttä ja sekoita oreganon, oliiviöljyn ja kikherneiden kanssa karkeaksi soseeksi. Mausta seesamiöljyllä, suolalla ja pippurilla.
2. Muotoile kikhernesoseesta pihvejä ja kääntele ne seesaminsiemenissä.
3. Paista hellävaraisesti kullanruskeiksi pienessä öljymäärässä paistinpannulla.
4. Sekoita porkkanaraaste ja ruoanlaittojogurtti, mausta juustokuminalla, suolalla ja pippurilla.
5. Leikkaa tomaatit lohkoiksi.
6. Tarjoa pihvit pitaleivässä porkkanatsatsikin, tomaatin ja salaatin kanssa.
7. Purista päälle hieman sitruunaa.

Käytä ruoanlaitossa ekologisia raaka-aineita. Ne auttavat suojelemaan eläimiä ja luontoa ja ovat lisäksi hyvän makuisia.