Luonnonmukainen hedelmien viljely

Seuraamme luonnonmukaisten hedelmien tuotantoa aina kukinnosta sadonkorjuuseen asti. Valitsemme soseisiimme miedon makuisia ja matalahappoisia hedelmiä, jotka sopivat täydellisesti pienten lasten makuun. Esimerkiksi maukkaat luomupäärynämme ovatkin erityistä lajiketta, ja ne kasvavat villeinä hedelmätarhoissamme.

Perinteisestä viljelystä poiketen HiPPin luomuhedelmätarhoilla ei käytetä minkäänlaisia torjunta-aineita tai synteettisiä ruiskutuksia tuholaisten torjunnassa. Näin suojelemme sekä ihmisen että eläimen luonnollista elinympäristöä ja varjelemme luonnon monimuotoisuutta.

HiPPin ja Reilun Kaupan banaaniprojekti Costa Ricassa

Ostamme kaikki banaanimme Reilun Kaupan projektin kautta Costa Ricasta, Talamankan provinssista. Alueella banaaneja ei viljellä suurella teollisella plantaasilla, vaan viidakon villissä siimeksessä. Näistä viljelmistä vastaa noin 1000 pienviljelijää, jotka kasvattavat yhdessä banaaneja ilman minkäänlaisia torjunta-aineita.

Reilun Kaupan banaaninviljely Talamankassa ei vaikuta haitallisesti viidakon luontaiseen kasvustoon tai ihmisen elinympäristöön. Viljelmillä kasvit eivät ole plantaasien tapaan tiukasti vierekkäin, vaan etäisyys pidetään riittävän pitkänä, jotta tuholaisten leviäminen estettäisiin yksinkertaisesti poistamalla tartunnan saanut kasvi terveiden välistä.

Olemme ostaneet banaaneja tältä luonnonsuojelualueelta jo 20 vuoden ajan. Tuona aikana kahden alueella elävän alkuperäisheimon elinolot ovat huomattavasti parantuneet. Pitkäaikainen sopimus HiPPin kanssa takaa heimon jäsenille turvallisen ja varman tulohlähteen, mikä on hyvin harvinaista alueen pienille perheyrityksille. Nykyään projektista hyötyykin suoraan tai välillisesti jopa yli 10 000 henkilöä.

Tämän banaaniprojektin ansiosta olemme ottaneet sekä sosiaalisen että taloudellisen vastuun myös alueen ihmisistä. Luonnonmukaisella viljelyllä takaammekin niin luonnon monimuotoisuuden kuin pysyvät elinolosuhteet Costa Rican viidakossa.