HiPP:n tavoite vuoteen 2025 mennessä

Kierrätettävät ja vastuulliset pakkaukset

HiPP on harjoittanut luonnonmukaista viljelyä ja vastuullista tuotantoa jo yli 60 vuotta. Tarkastelemme tuotetta kokonaisuutena ainesosista ja jalostusmenetelmistä aina pakkaamiseen asti. HiPP-purkit ovat 97-prosenttisesti kierrätettäviä.*

Missionamme on muuttaa kaikki pakkaukset yhtä kierrätettäviksi vuoteen 2025 mennessä.

Miksi kierrätettävyydessä ei pyritä 100 prosenttiin?

Sataprosenttinen kierrätettävyys ei ole mahdollista, sillä kaikissa pakkauksissa käytetään musteita, lakkoja ja liimoja. Etiketittömästä purkista olisi vaikea tietää, mitä se pitää sisällään.

Miten HiPP aikoo saavuttaa tämän tavoitteen?

Vähemmän pakkausmateriaaleja

Sitä, mitä ei ole, ei tarvitse myöskään hävittää. Olemme jo vuosien ajan pyrkineet vähentämään pakkausmateriaalien määrää keventämällä pakkauksia. Olemme esimerkiksi suunnitelleet kevyempiä purkkeja ja vähentäneet muovien määrää ihonhoitotuotteiden pakkauksissa. Aiomme vähentää pakkausmateriaalien määrää myös jatkossa.

Maksimaalinen kierrätettävyys

Pakkauksen on oltava mahdollisimman kierrätettävä, jotta käytetyt pakkaukset saadaan uudelleenkäyttöön. Myös pakkausjätteen lajittelulla on suuri merkitys. Kun pakkaukset kierrätetään ja lajitellaan oikein, niiden materiaaleja voidaan käyttää uudelleen. Tavoitteenamme on muuttaa kaikki pakkausmateriaalit yhtä kierrätettäviksi kuin purkit vuoteen 2025 mennessä.

Enemmän kierrätettyjä pakkausmateriaaleja

HiPP haluaa lisätä kierrätysmateriaalien käyttöä entisestään. Jo nykyisin purkit ja monet pahvilaatikot ovat kierrätettäviä. Seuraavana vaiheena on siirtyminen kierrätysmuovien käyttöön. HiPP on erittäin tarkka kaikkien lapsille tarkoitettujen tuotteiden pakkausmateriaalien turvallisuudesta. Käytämme esimerkiksi kierrätysmuoveja vain, jos voimme varmistaa

*cyclos-HTP:n arvio. Cyclos-HTP-tutkimuslaitos luokittelee, arvioi ja testaa pakkausmateriaalien ja muiden tuotteiden kierrätettävyyttä.