Purkkimme ovat ilmastopositiivisia

Pelloilta suoraan vähittäiskauppojen varastoihin

HiPP on maailman ensimmäinen lastenruokien valmistaja, jonka lastenruokapurkit ovat ilmastopositiivisia koko arvoketjun matkalla pelloilta vähittäiskauppojen varastoihin.

Mitä ilmastopositiivisuus tarkoittaa?

Purkkiemme tuotanto on ollut ilmastoneutraalia* jo vuodesta 2011. Valmistamme purkit itse, joten voimme taata tiukan laadunvalvonnan ja turvallisuuden. Ilmastoneutraalius ei kuitenkaan riitä torjumaan ilmastonmuutosta.

Nyt otamme seuraavan jättiharppauksen eteenpäin: HiPP kompensoi paljon enemmän hiilipäästöjä kuin tuottaa koko arvoketjussaan raaka-ainetuotannosta, valmistuksesta, pakkauksista ja kuljetuksista aina vähittäiskauppojen varastoihin asti. 

Näin teemme vastapalveluksen luonnolle. Emme pelkästään vähennä päästöjä, vaan autamme myös poistamaan hiiltä ilmakehästä. Suojelemme esimerkiksi luonnon monimuotoisuutta ja käytämme pelloillamme luonnonmukaisia viljelymenetelmiä, jotka parantavat maaperää.

Olemme kehittäneet ilmastopositiivisille purkeille myös ilmastomerkin. Saksan, Itävallan ja Sveitsin markkinoille vuosittain valmistetut 108 527 miljoonaa HiPP-luomuruokapurkkia ovat siten koko yhtiön ilmastolähettiläitä.

Eikä siinä vielä kaikki – myös verkkosivustomme on ilmastopositiivinen, ja sillä on ilmastomerkki. Näin voimme yhdessä pienentää ilmastojalanjälkeämme.

Mitä verkkosivuston ilmastopositiivisuus tarkoittaa?

Huomioimme sivustolla vierailujen yhteydessä siirtyvän datan määrän. Siitä syntyy päästöjä, jotka liittyvät muun muassa vierailijoiden, verkkopalveluntarjoajien ja palvelinkeskusten käyttämään sähköön. HiPP kompensoi päästöjä enemmän kuin niitä syntyy. Päästömäärät lasketaan vuotuisen vierailijamäärän perusteella.

*HiPP:n tuotantolaitoksessa, joka on ollut hiilineutraali vuodesta 2011 lähtien uusiutuvien energianlähteiden käytön ja ilmastonsuojeluhankkeiden edistämisen ansiosta.