Valikko

Uunilohi ja parsakaali (2 annosta)

  • Ainekset

    80 g lohifilettä
    1 tl rapsi-/oliiviöljyä
    1 dl riisiä
    1 dl pieniä parsakaalin kukintoja
    1 rkl voita
    1 raastettua sitruunankuorta
    2 rkl creme fraichea
    1 tomaatti

     

     

Ohjeet

1. Leikkaa lohi kahteen osaan ja aseta uuniastiaan. Voitele kala öljyllä ja lisää hieman pippuria.
2. Kypsennä uunissa 175 asteessa n. 5 minuuttia.
3. Keitä riisi pakkauksen ohjeiden mukaisesti, ilman suolaa.
4. Kiehauta vesi kattilassa, keitä parsakaali pehmeäksi ja kaada vesi pois.
5. Sulata voi kattilassa ja käytä maustamiseen hieman raastettua sitruunankuorta.
6. Kääntele parsakaali voissa.
7. Paloittele tomaatti pieniksi paloiksi.
8. Tarjoa lohi parsakaalin, riisin, tomaatin ja creme fraichen kanssa.

Käytä ruoanlaitossa ekologisia raaka-aineita. Ne auttavat suojelemaan eläimiä ja luontoa ja ovat lisäksi hyvän makuisia.