Valikko

Kasviksia punaisessa currykastikkeessa (4 annosta)

  • Ainekset

    1 sipuli
    2 valkosipulinkynttä
    1 rkl oliiviöljyä
    2 tl punaista currytahnaa
    2 vartta sitruunaruohoa
    2 dl vettä
    1 kuutio kasvislientä
    2 purkkia kookosmaitoa
    4 limen lehteä
    2 kuorittua porkkanaa
    1 parsakaali
    100 g sokeriherneitä
    100 g bambunversoja
    1 lime
    2 rkl karkeasti silputtua korianteria

Ohjeet

1. Kuutioi sipuli ja kuullota se pehmeäksi öljyssä kattilassa. Lisää punainen currytahna ja anna paistua pari minuuttia.
2. Lyö sitruunaruohoa niin, että sen rakenne rikkoutuu. Leikkaa pariksi palaseksi ja laita kattilaan.
3. Lisää vettä ja murenna sekaan liemikuutio. Lisää kookosmaito ja limen lehdet. Kiehauta ja anna kiehua alhaisella lämmöllä.
4. Viipaloi porkkana, leikkaa parsakaali kukinnoiksi ja lisää kattilaan. Anna kiehua n. 5 minuuttia.
5. Suikaloi paprika ja lisää kattilaan loppuvaiheessa sokeriherneiden ja bambunversojen kanssa.
6. Mausta limen mehulla, suolalla ja pippurijauheella.
7. Tarjoa kasvispata riisin kanssa.


Käytä ruoanlaitossa ekologisia raaka-aineita. Ne auttavat suojelemaan eläimiä ja luontoa ja ovat lisäksi hyvän makuisia.