Valikko

Kanavarras ja tsatsiki (4 annosta)

  • Ainekset

    450 g kanafilettä
    1 rkl hienonnettua persiljaa
    2 tl punaista TABASCO-kastiketta
    0,5 dl oliiviöljyä
    1 rkl seesaminsiemeniä
    1 kuorittu porkkana
    80 g sokeriherneitä
    1 dl karkeaksi raastettua kurkkua
    1 valkosipulinkynsi
    2 dl maustamatonta jogurttia
    1 raastettu limen kuori

Ohjeet

1. Leikkaa kana samankokoisiksi paloiksi. Sekoita yhteen persilja, tabasco, öljy ja seesaminsiemenet. Laita kana marinadiin 2–3 tunniksi tai yön yli.
2. Laita kananpalat vartaisiin. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja kypsennä 6–10 minuuttia, kunnes kana on kypsää.
3. Viipaloi porkkana ohuiksi siivuiksi. Leikkaa sokeriherneet ohuiksi suikaleiksi.
4. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Kun keittoajasta on jäljellä 1 minuutti, laita sekaan porkkana ja sokeriherneet. Kaada vesi pois ja laita nuudelit kulhoon.
5. Purista nestettä pois raastetusta kurkusta ja laita kulhoon. Purista sekaan valkosipulia ja lisää jogurtti ja limen kuori. Mausta suolalla ja pippurilla.


Käytä ruoanlaitossa ekologisia raaka-aineita. Ne auttavat suojelemaan eläimiä ja luontoa ja ovat lisäksi hyvän makuisia.